Lennupiloodist vanameister asub noori kimbutama

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannu Manninen oli omal ajal teiste kahevõistlejate hirm.
Hannu Manninen oli omal ajal teiste kahevõistlejate hirm. Foto: Sari Gustafsson/Lehtikuva/Scanpix

VANAMEISTRI TAGASITULEK. Kahevõistluse MK-sarjas peavad poodiumikohtade eest võitlevad sportlased õige pea tähelepanu jagama igihalja soomlase Hannu Mannineniga, kes tuleb pärast viieaastast pausi jaanuaris suurde sporti tagasi. Vahepeal on ta selgeks õppinud lennupiloodi ameti ja treeningute kõrvalt viib ta Finnairi reisijaid näiteks Dubaisse.

Kuigi pilooditöö kõrvalt tippspordi tegemine tundub esmapilgul võimatu, ei näe 38-aastane Manninen asju sugugi mustades toonides. «Talv on üldiselt lennunduses rahulikum periood. Detsember on hea näide – vana-aastaõhtul lendan Helsingist Dubaisse, aga peale selle on ainult viis tööpäeva. Olen enda arust korraliku põhja alla ladunud,» selgitas aastatel 1999–2007 kolmel korral maailmameistriks tulnud Manninen Ilta-Sanomate veergudel. Lisaks krooniti ta neljal korral MK-sarja üldvõitjaks.

Soomlase tüüpiline tööpäev ei vii teda siiski Lähis-Idasse, vaid hoopis tavalisemad on lennud Helsingi-Viin või Helsingi-Oulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles