Mariel Gregor: mis imeloom see kohtunik on, et temaga rääkida ei tohi? (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariel Gregor.
Mariel Gregor. Foto: Postimees

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) arutab reeglit, et mängijaid kohtunikega suhtlemast eemale hirmutada. Arutluse all oleva võimaliku reegli järgi võiks tulevikus kohtunikuga suhelda ainult meeskonna kapten. Aga kes tahab vaadata jalgpallimängu, kus punase kaardi saanud tuimalt otsusega lepivad?

Kõik eksivad, ka kohtunikud, ja miks mitte neilt selles osas aru pärida. Saavad ju mängijad iga oma eksimuste eest karistada. Miks peaks kohtunikud olema täiesti puutumatud? Kui ikka teed väga vale otsuse, siis võiks selle eest olla lubatud ka mängijate teatav hukkamõist. Ma ei pea siinkohal silmas roppu sõimu või rätikuga viskamist, vaid enam-vähem viisakat, kuigi ilmselt pigem emotsionaalset arupärimist. Iga silmapöörituse või kätelaiutamise eest tehnilise vea või kaardi andmine võtab mängust emotsioone vähemaks ja igavat mängu ei taha keegi vaadata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles