Dopingujamadest väsinud sportlased haaravad ise ohjad (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaaegu kolm aastat tagasi võisid venelased Aleksandr Legkov (vasakul) ja Maksim Võlegžanin rõõmustada kodusel taliolümpial võidetud medali üle. Nüüd on mõlemal kaelas dopingusüüdistus.
Peaaegu kolm aastat tagasi võisid venelased Aleksandr Legkov (vasakul) ja Maksim Võlegžanin rõõmustada kodusel taliolümpial võidetud medali üle. Nüüd on mõlemal kaelas dopingusüüdistus. Foto: Valeri Šarifulin/ITAR-TASS/Scanpix

Igapäevastest dopingu-uudistest surmani tüdinud sportlased ei viitsi enam oodata lipsuga härrade järel, vaid on asunud ise selle eest võitlema, et plats valemängijatest puhtaks lüüa. Bobisõitjate ja kelgutajate avalik protest on juba vilja kandnud, sama rada püüavad nüüd käia ka murdmaasuusatajad.

Üle saja suusataja kümnest riigist saatsid Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK) ja Rahvusvahelisele Suusaliidule (FIS) kirja, kus nõuavad McLareni raporti avaldamise järel otsustavamaid samme ja jõulisemaid reaktsioone. Lühikeses kirjas on neli punkti ja kolm neist võib kokku võtta nii – Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur (WADA) saagu senisest veel rohkem õigusi ja patustajatele määratagu praegusest veel karmimad karistused. Neljandas punktis lubavad allakirjutanud, et ei riku kunagi teadlikult WADA koodeksit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles