Maratoonarid on laupäeval Haanjas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haanja Maratoni rajaskeem
Haanja Maratoni rajaskeem Foto: www.haanjamaraton.ee

Laupäeval sõidetakse Eesti pikamaasuusatajate sarja EMT Estoloppet (EL) 2011.a. kalendrisse kuuluv 39. Haanja Maraton.


Maratonil on kavas 43 km ja 22 km distantsid  klassikalises sõiduviisis.

Ajakava:

Start Haanja suusastaadionil:
kell 11.00 - 43 km
kell 11.15 - 22 km
kell 11.30 - Lastesõit, 500 m  (10-a ja nooremad, vaba)
                                 
Finiš Haanja suusastaadionil suletakse kell 17.00.
 
Autasustamine: kell 14.30
43 km  6 paremat meest, 3 paremat naist
22 km  3 paremat noormeest, 3 paremat neidu M/N15(1996 - 1998),
 
Korraldaja: Haanja Suusaklubi
 

16ndat aastat väärikat ettevõtmist korraldava Urmas Veeroja sõnul on rada väga heas korras ning valmis oodatavaks 1300ks pikamaasuusatajaks.

“Maratoni trass asub vaieldamatult Eesti kauneima maastikuga Haanja Looduspargi piiranguvööndis, läbides osaliselt ka sihtkaitsevööndit. Seetõttu on 43 kilomeetrise suusamaratoni raja laius läbivalt kaks klassikajälge. Start on pisut hajutatud, et tagada turvalisus esimestel laskumistel,” rääkis Veeroja. “Antud suusamaraton eristub teistest EMT Estoloppeti maratonidest just oma vaheldusrikka ja meisterlikku suusavalitsemist nõudva raja poolest ning on nii heaks väljakutseks kui sarja suurejooneliseks finaaliks,” lisas ta.

Haanja inimesed ootavad maratoni igal aastal suure õhinaga ja 200-liikmelisse meeskonda kuulumine on nende jaoks auasi.  “Pakume maratoni teeninduspunktides võimalikult palju kohalikku toitu - Hartsmäe talu leiba, kurki, tees kasutame kohalikke mahlasid, kaerahelbeküpsiseid ja palju muud,” ütles Veeroja ning lisas, et palju kiidusõnu on alati pälvinud maratoni järgne supp. Ka võistluse auhinnalauda rikastavad nii kohalikud toidud kui sepised, mis on nii parima mehe kui naise jaoks spetsiaalselt valmistatud.

Kaasaelajaid ootavad teeninduspunktides lõkked ning oma osa maitsvast teest saavad nemadki. Meelelahutuseks on kauge kagunurga rahvas välja mõelnud koerarakendid, mida kõik väikese tasu eest proovima on oodatud.

Võistlusele tasub tulla aegsasti, sõidukid saab jätta võistluskeskusest 300 m asuvasse parklasse.
Numbrid ja stardimaterjalid saavad soovijad kätte  juba päev varem, ajavahemikul 14.00-18.00. Võistluspäeval väljastatakse numbreid alates kella 8.00 hommikul.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles