Venemaa ametnikud eitavad ohtlikku dopinguavaldust

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RUSADA juht Anna Antseliovitš.
RUSADA juht Anna Antseliovitš. Foto: SERGEI KARPUKHIN/Scanpix

DOPING. Eile raputas spordimaailma järjekordne uudis Venemaa sportlastest ja keelatud ainetest. Meie idanaabri dopinguagentuuri RUSADA praegune juht Anna Antseliovitš ütles väidetavalt New York Timesile, et sel suvel puhkenud dopinguskandaal oligi riiklikul tasemel korda saadetud pettus. Venemaa meedia ja ametnikud, sealjuures ka RUSADA, eitasid aga ägedalt suurejoonelist pettust ja oma süüd.

Rebecca Ruizi nimeline ajakirjanik kohtus RUSADAt hetkel juhtiva Antseliovitšiga ning uuris Venemaa dopinguagentuuri juhi käest, mil määral vastavad tõele McLareni raportist alguse saanud väited, et sajad venelased said dopingut ja osalesid suurvõistlustel keelatud ainete abiga, mis kõik toimus riigi juhtide teadmisel. Antseliovitš olevat New York Timesile tunnistanud, et tegu oli tõesti riigi mahitusel toimunud skeemitamisega: «Tegemist oli institutsionaalse vandenõuga.»

Antseliovitši tsitaat levis kiiresti üle spordimaailma ning kõik suuremad väljaanded leidsid sellest kinnitust, et Venemaa riiklikul tasemel teati asjast ja manipuleeriti paljude dopinguproovidega. RUSADA reageeris oma juhi sõnavõtule kiiresti ning teatas eile ametlikus avalduses, et Ruiz ei tsiteerinud Antseliovitši täpselt ning sealt tuligi ingliskeelsesse meediasse viga. «Vastuseks New York Timesis ilmunud artiklile tahab RUSADA teatada, et meie tegevjuhti A. Antseliovitši on valesti tsiteeritud ja tema jutt võeti kontekstist välja,» seisis Venemaa antidopinguagentuuri avalduse alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles