Värvika elukäiguga legend jätab rattaspordiga hüvasti

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins.
Bradley Wiggins. Foto: ERIC FEFERBERG/AFP/Scanpix

Rattamaailma suurkuju Sir Bradley Wiggins teatas eile, et lõpetab oma pika ja eduka karjääri. Wiggins oli sportlastee lõpetamisele ka varem viidanud, aga jättis kuni viimase hetkeni alles võimaluse jätkamiseks.

36-aastane britt jõudis teravasse tippu nii treki- kui ka maanteesõidus ja võitis kokku viis olümpiakulda. Muidu puhta renomeega Wigginsi kohale kerkisid viimastel kuudel tumehallid pilved, kui teda süüdistati pehmete antidopingureeglite ärakasutamises.

Vene taustaga häkkerid paljastasid, et nii nagu paljud teised staarid tarvitas Wiggins karjääri tippajal tänu ravierandite süsteemile (TUE) palju kordi keelatud aineid. Wiggo hüüdnime kandnud britt oli pahakspanevatest arvamustest häiritud ja märkis, et kasutas vigastatuna tõepoolest muidu keelatud ainete nimekirjas olevaid ravimeid, aga vaid selleks, et ülejäänutega samale tasemele jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles