Gaim ja Lehtla jäid tippspordist loobunud Sauele Eesti meistrivõistlustel selgelt alla

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Jarek Jõepera

Täna algasid Otepääl Tehvandil Eesti lahtised meistrivõistlused laskesuusatamises. Tänaseid kaarte segas tiirus valitsenud kõva tuul, mis tingis selle, et ükski startinud sportlane nulliga lasta ei suutnud. Põneva sprindietapi järel krooniti Eesti meistriteks Johanna Talihärm ja Martin Remmelg.

Talihärm läbis 7,5 km pikkuse distantsi ajaga 22.40 (0+1), tema järel tuli hõbemedalile Eveli Saue (+0,30; 0+1), kes loobus tippspordist neli aastat tagasi, pronksmedalile tuli Olga Poltoranina (+0,39; 0+2). Grete Gaim oli seitsme startinud naise seas viimane, kaotades võitjale 2.22.

Kui Talihärm tundis viimastel MK-etappidel korralikku väsimust, siis kodus olek on talle hästi mõjunud. «Vahepealne väike puhkus on olnud hea, suutsin täna raja piisava kiirusega läbi sõita. Kodus on väga hea võistelda – omad inimesed raja ääres annavad palju energiat juurde ja tänangi kõiki kaasaelajaid, kes täna raja ääres olid,» rääkis värske Eesti meister.

Tiirudes eksis Talihärm vaid korra, lastes lamades nulliga ning püstitiirus üks möödalask. «Otepää tuuline tiir oli täna veel tuulisem ning püstitiirus pidin korralikult võitlema, et märgid maha saada ja viimane märk jäigi püsti ja tuli minna trahviringile,» sõnas Talihärm.

Meestest võttis seitsme-sekundilise eduga Kalev Ermitsa ees meistritiitli Martin Remmelg, kes läbis 10 km sprindiraja ajaga 25.56, tiirudes eksis noormees vaid korra (0+1). Kalev Ermitsale täna hõbemedal (+0,7; 1+2), pronksmedali sai kaela Roland Lessing (+0,24; 0+3).

Remmelg jääb tänase võistlusega rahule. «Eriti rahule jäin laskmisega, sest olud olid küllaltki tuulised ja oli keeruline. Füüsiline seisund on samuti parem kui hooaja alguses ja võin tänasega rahule jääda. Võistlema läksin mõttega teha hea sooritus ja alles viimasel ringil tuli mõte, et esimene koht on täiesti käeulatuses,» sõnas Remmelg ja lisas: «Usun, et ka homme tuleb äärmiselt põnev võistlus ja annan endast kõik, et täna võidetud positsiooni hoida.»

Homme selguvad Eesti meistrid jälitussõidus. Võistlus algab kell 11.00 ja on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles