Sloveenia laskesuusataja võinuks külmakahjustuse tõttu sõrmest ilma jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakov Fak
Jakov Fak Foto: SCANPIX

Mullu Vancouveri olümpial sprindis pronksmedali võitnud laskesuusataja Jakov Fak peab homme Lääne-Siberis Hantõ-Mansiiskis algavatelt maailmameistrivõistlustelt eemale jääma, kuna tema parema käe nimetissõrm sai veebruaris tõsiseid külmakahjustusi.

Veebruaris kahel MK-etapil USAs võistelnud Faki parema käe nimetissõrmel diagnoositi kolmanda astme külmakahjustus ja sõrm oli tükk aega tundetu, vahendab Siol Sportal.

Seetõttu otsustati, et sellest hooajast Sloveeniat esindav 23-aastane Fak Siberis ei võistle. «See oli meie koondise meditsiinilise personali otsus. Muidugi on mul raske sellega leppida, kuna tegemist on hooaja tähtsaima võistlusega, aga tervis on esikohal,» sõnas Fak. «Ma ei taha riskida sellega, et olukord halveneb, praegu on tundlikkus juba tagasi hakanud tulema.»

«Risk on liiga suur. Tema olukord on küll paranemas, aga täielikuks paranemiseks läheb veel tükk aega, koed on tõsiselt kahjustunud ja kui näpp uuesti külma saaks, jääks ta sellest ilmselt ilma,» tõdes Sloveenia koondise peatreener Uroša Velepca. «See on ainult üks võistlus, aga tal võib ees olla veel vähemalt 10 aastat tippsportlasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles