Astana sõlmis lepingu andeka norralasega

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana ratturid.
Astana ratturid. Foto: KHALED DESOUKI/Scanpix

Eesti profiratturi Tanel Kangerti koduklubi Astana sõlmis kaheaastase lepingu andeka norralase Truls Korsaethiga.

Siiamaani esindas 23-aastane Korsaeth kodumaa kontinentaalklubi Team Joker – Byggtorget, kirjutas rattauudised.ee.

«Saada World Touri meeskonnas profiratturiks on olnud pikka aega mu suurim unistus,» lausus Korsaeth. «Järgmisel aastal saab see tänu Astanale teoks, kes usub minusse ja tegi mulle pakkumise. See on suur samm edasi ja olen võimaluse eest tänulik. Tahan tänada Team Joker – Byggtorgetit, kes on mind ratturina arendanud.»

Korsaeth on end tõestanud tugeva temposõitjana. 2013. aastal võitis ta  Circuit des Ardennesi velotuuril meeskonnasõidu. 2014. aastal oli Korsaeth parim Duo Normandil. Eelmisel aastal saavutas Korsaeth kolmanda koha Ronde van Vlaanderen Beloftenil ning võitis pronksi Norra meistrivõistlustel eraldistardis ja Chrono des Nations U-23. Lõppenud hooajal võitis Korsaeth etapi Gironde tuuril.

«Kuigi meeskonna esitlus toimus paar nädalat tagasi, otsustasime koosseisu veel ühe mehega täiendada,» selgitas Astana mänedžer Aleksandr Vinokurov. «Maailmameistrivõistlustel Dohas avaldas Korsaeth muljet Alexander Kristoffi heaks tööd tehes. Enne lepingu sõlmimist saime tema potentsiaalis veenduda treeninglaagris Calpes. Loodame, et Korsaeth on meile suureks abiks ühepäevasõitudel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles