Aare Hallikost saab Eesti esimene professionaalne vilemees

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Halliko annab Tartu meeskonna peatreenerile Gert Kullamäele aru.
Aare Halliko annab Tartu meeskonna peatreenerile Gert Kullamäele aru. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht / Scanpix

Eesti praegune parim rahvusvahelisel tasemel korvpallikohtunik Aare Halliko, kes on kümme aastat Eesti korvpalliliidus kohtunike tööd juhtinud, otsustas loobuda tööst alaliidus ning pühenduda ainult vilemehe ametile. Nii võib teda nimetada professionaalseks vilemeheks. «Ei tea, mis nime sellele nüüd täpselt anda, aga jah, sellise otsuse ma tegin ning vähemalt sügiseni keskendun vilistamisele. Eks näis, kuidas see õnnestub,» ütleb Halliko.

Halliko vilistab praegu nii Euroopa tugevaima klubisarja Euroliiga mänge, lisaks VTB ühisliigat, EuroCupi, Balti liiga ja Eesti liiga kohtumisi. Tavaliselt on tal nädalas üks või kaks tippliigade mänge. Ühes kuus vilistab ta tavaliselt kuus kohtumist välisliigades ja neli-viis kodus. «Eelmisel aastal oli mul näiteks 53 välismängu, sealt jäid välja veel Balti liiga kohtumised ja tiitlivõistluste mängud,» loetleb kohtunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles