Kas NHLi ahnuse tõttu jääb olümpiahoki tähtedeta?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandr Ovetškin
Alexandr Ovetškin Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP

JÄÄHOKI. Viimasel viiel taliolümpial on jäähokiturniiril osalenud maailma parimad mängijad. Olümpiahoki fännid on aga juba rohkem kui pool aastat olnud suures ärevuses, sest Põhja-Ameerika jäähokiliiga NHL ähvardab mängijad olümpiale mitte lubada.

Praegu pole NHLi juhid veel vastavat otsust langetanud. Aprillis teatas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), et lõpetab olümpial NHLi mängijate reisi- ja kindlustuskulude katmise. Sellega hoiab ROK kokku enam kui kümme miljonit dollarit, kuid riskib sellega, et olümpiaturniiri tase langeb märgatavalt.

Ka tänavu 12 aasta järel taaselustatud jäähoki maailma karikaturniiri eel räägiti, et kunagine Kanada karikaturniiri õigusjärglane võib olümpia hokiturniirile surmavalt mõjuda. Reaalsuses pole kaks turniiri kordagi teineteisega konkureerinud. Maailma karikaturniiri korraldamine lõpetati 1996. aastal, NHL hakkas mängijaid olümpiale lubama 1998. Tõsi, 2004. aastal kutsuti maailma karikaturniir korraks ellu, kuid see toimus NHLi tööseisaku ajal ning oli eelkõige suure hokiliiga vabandus fännide ees.

Mitme eksperdi sõnul ei ole kahele rahvusvahelisele hokiturniirile piisavalt palju ruumi. Kuna maailma karikaturniiri korraldab just NHL, siis leiavad nad, et NHLil pole väga suurt huvi mängijaid keset liigahooaega enam olümpiale lubada. Seda enam, et maailma karikaturniiri peeti väga edukaks, hoolimata rohketest üllatustest, mis päädisid Euroopa koondvõistkonna finaali jõudmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles