Ei mingit pohmelli, vaid ainult sport – ka 1. jaanuaril!

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Kinkar püüab tuulevaiksetes oludes paadist maksimumi välja pigistada.
Martti Kinkar püüab tuulevaiksetes oludes paadist maksimumi välja pigistada. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

PURJETAMINE. Mitmed Eesti ja teistegi riikide endised ja praegused tipp-purjetajad kogunesid pärast aastavahetust Pirital olümpiatule juures ja pidasid külmas vees maha omapärase mõõduvõtu. Idee autor, Laser-klassi olümpiapurjetaja Karl-Martin Rammo otsustas just 1. jaanuaril pidada purjetamise teatevõistluse, et propageerida tervislikke eluviise ja näidata noortele, et ka Eestis saab kehvades tingimustes treenida ja miks mitte ka võistelda.

«Nii palju inimesi ei ole suvel ka purjetamisvõistlusi jälgimas, kui siin oli!» sõnas ürituse korraldaja Rammo. Ja tõesti, 1. jaanuaril oli Pirital kohal mitukümmend inimest, kes seal pea kaks tundi kestnud võistlust huviga jälgisid. Ilm oli pealtvaatamiseks soodne, 7–8 kraadi sooja, tuulevaikne. Purjetajatele seevastu kujutas neljaliikmeliste võistkondade teatevõistlus päris korralikku koormust, sest paadi edasiliikumiseks oli vaja palju jõudu kasutada ehk pidevalt «pumbata». Nii said mitmed osalejad ka paarikraadises vees ära käia, sest sõiduvahendid läksid tihti ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles