Eriväelase põlvelöök oli amatööri staatuses Barutole liiast

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto löödi Mirko Filipovici poolt kiirelt pikali.
Baruto löödi Mirko Filipovici poolt kiirelt pikali. Foto: Kuvatõmmis

MMA. Veidi enam kui aasta aega tagasi vabavõitleja karjääri alustanud Baruto on tunnistanud, et tegemist on tema jaoks hobiga ja spordi mõttes on ta amatöör. Baruto, kes on Jaapanis telesaadete tegemisega seotud, sai vana-aastaõhtul MMA-ringis kolme võidu kõrvale oma esimese kaotuse, kui jäi alla legendi staatuses horvaadile Mirko «Cro Cop» Filipovicile.

Esimese kaotuse võib selgelt kirjutada just amatööristaatuse arvele – endise sumomaadleja murdis Filipovici põlvelöök kõhtu juba matši 49 sekundil. 42-aastane horvaat on tuntud just tugeva löögi poolest – 2012. aastal tõusis ta esimeseks meheks, kes suutnud lisaks vabavõitluse tippturniiri võidule esikohani jõuda ka kikkpoksis.

Värvika elusaatusega Filipovic on olnud koguni Horvaatia parlamendisaadik. Kui Baruto figureerib Jaapanis peamiselt telesaadetes, siis Filipovic kuulub Horvaatia politsei eriüksusesse. 2015. aastal sai läbi Filipovici karjäär praeguse aja kõige kuulsamas vabavõitlussarjas UFC – positiivse dopinguproovi järel tunnistas ta ka kasvuhormooni kasutamist õlavigastuse ravil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles