Dakari ralli liider elas avapäeval üle suure ehmatuse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Nasser Al-Attiyah võitis 2017. aasta Dakari ralli avakatse.
Nasser Al-Attiyah võitis 2017. aasta Dakari ralli avakatse. Foto: JORGE ADORNO/REUTERS/SCANPIX

Dakari ralli kahekordne võitja Nasser Al-Attiyah, kes võitis eilse 39 kilomeetri pikkuse avakatse, pidi seejärel ülesõidul tänasesse stardipaika üle elama suure ehmatuse, kui tema auto põlema süttis.

Al-Attiyah kulutas katse läbimiseks 25 minutit, ent tunnistas hiljem, et tundis viimase kümnekonna kilomeetri jooksul autos kärsahaisu. Peagi pärast finišit jättis ta oma Toyota tee äärde ja lõpuks vedas tiimikaaslane Giniel de Villiers ta nööri otsas 30 kilomeetri kaugusel asunud laagripaika.

Al-Attiyahi järel sai avakatsel teise koha Xavier Pons Fordil, kolmas oli Nani Roma Toyotal. Neljandal kohal on Carlos Sainz Peugeot’l, hispaanlasele järgnevad de Villiers ja autoralli üheksakordne maailmameister, teist korda Dakaril osalev Sebastien Loeb. Tiitlikaitsja Stephane Peterhansel alustas maratonrallit rahulikult ja hoiab 12. kohta.

Tagasi üles