Northugi kuldne puudutus viis Kanada sprinditeate võiduni?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Norra suusataja Petter Northug on ise süüdi, et tema ja Ola Vigen Hattestad eile kodupubliku kurvastuseks Holmenkolleni MMi sprinditeates Kanada (Devon Kershaw, Alex Harvey) järel hõbedaga pidid leppima.

Veebruari keskel, vahetult enne MMi pistis Northug ühes Oslo hotellis Harveyle käe pihku ja õnnitles teda kuni 23-aastaste MMil võidetud kuldmedali puhul.

Suure energialaengu saanud Harvey kostis päev hiljem: «See oli üllatav, hakkasin peaaegu naerma. Ma polnud Northugiga varem rääkinud. Norralased on maailma parimad suusatajad ja tunnevad selle üle uhkust. Nad ei räägi teiste rahvuste esindajatega väga palju. Norralased on võtnud meie kohaloleku teadmiseks ning arvestavad, et me ei võistle 30 või 20 parema sekka pääsemise nimel. Tahame tõusta poodiumile ja võita medaleid. Maailma parim suusataja tunnustas meie koondise tulemusi.»

Tippspordist loobunud Kristina Šmigun-Vähi on tunnistanud, et suusatamise tippseltskonnas käib võitlus elu ja surma peale ning tema ei võtnud kunagi konkurentide naerulsui jagatud õnnitlusi tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles