Rocki mehed lähevad Leetu Eesti korvpalli eest seisma

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rock ja Kalev/Cramo mänguhoos.
TÜ/Rock ja Kalev/Cramo mänguhoos. Foto: Priit Simson

Balti korvpalliliiga esimese nelja hulgas juba koha kindlustanud Tartu Rocki meeskond peab põhiturniiri viimased kaks mängu nädala lõpus Leedus, kust loodetakse saada veel kaks võitu.


Praegu hoiab Rock Balti liiga turniiritabelis kolmandat kohta ning meeskonna peatreeneri Indrek Visnapuu sõnul minnakse Leetu rahuliku südamega. «Ma arvan, et võime üsna julgelt mängima minna, sest me ei pea väga muretsema mingisuguse lõpliku koha pärast. Pole sellist närvilisust ja selles suhtes on väga hea minna,» lausus ta.

Teoreetiliselt on Rockil võimalus jääda ka neljandaks või tõusta teiseks. Viimane sõltub paljuski tabeli liidrite Ventspilsi ja Riia VEFi omavahelisest mängust.

«Loomulikult võib selle mängu tulemusest tekkida meile ka teise koha võimalus, aga selleks peaksime kindlasti mõlemad mängud võitma. Meil on, kuhu püüelda,» selgitas peatreener.

Kui Tartu meeskond saavutaks teise koha, saaks Rock play-off-mängudel kasutada koduväljaku eelist.

Kohustus Eesti korvpalli ees

Visnapuu sõnul on Rockil kohustus ka Eesti korvpalli ees. «Üks Eesti meeskond juba on play-off’is, aga meil on võimalik sinna teinegi tuua.» Rocki võidud aitaks ka Kalev/Cramol jõuda esimese kuue hulka.

«Nii on jah, aga me ei võta seda Kalevi aitamisena, pigem on see Eesti korvpalli eest seismine. Loomulikult pole see eesmärk omaette, aga me ei lähe Leetu mänge kaotama. Läheme mõlemat mängu kindlasti võitma, seda ma võin garanteerida,» lubas Visnapuu päev enne ärasõitu Tartu Postimehele.

Peatreener tunnistas, et Leedus on platsile joosta alati raske. «Seda ma olen alati öelnud, et seal mängimine ei ole kindlasti lihtsate killast, ükskõik mis meeskond on. Praeguses olukorras veel eriti, sest leedukatel on võitu vaja ja tegu on põhiturniiri viimaste otsustavate mängudega.»

Ebamugavad meeskonnad

Praegu tabelis viiendat kohta hoidvat Šiauliaid ja kuuendal kohal olevat Nevežist ei tahtnud Visnapuu võrrelda.

«Šiauliai tundub see aasta mängivat kodus palju paremini kui väljas. Aga Kedainiais on kogu see atmosfäär ja saal selline, et seal on alati ebamugav mängida,» lausus peatreener ning pidas Nevežist siiski veidi ebaühtlasemalt mängivaks võistkonnaks.

Rocki mängijatega on põhiturniiri lõpus kõik korras. Keegi pole vigastatud ning mehi ei kummita ka väsimus.

«Füüsiliselt pole hetkel küll probleeme. Eks vaimselt tekib kõigil hooaja jooksul mingeid tagasilööke, aga praegu oleme selles mõttes heas seisus, et me ei pea otseselt võitlema mingisuguse koha pärast,» rääkis Visnapuu ning lisas, et kuna senised otsustavad mängud on võidetud, saab põhiturniiri lõpule minna julgelt vastu.

Kohtumist Šiauliaiga kannab üle Viasat Sport Baltic, mõlema mängu statistikat saab reaalajas jälgida ka postimees.ee-s.

Balti liiga  

1. Ventspils     20    16    4

2. VEF Riga    20    15    5

3. TÜ/Rock    20    14    6

4. Rudupis    21    13    8

5. Šiauliai    20    12    8

6. Nevežis    21    12    9

7. Kalev/Cramo    21    11    10

8. Perlas    21    9    12

9. Dolphins    20    8    12

10. Liepajas Lauvas    21    7    14

11. TTÜ/Kalev    21    5    16

12. Valmiera    20    1    19

Järjekorras mängud, võidud ja kaotused. Tabel on koostatud võiduprotsendi järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles