Ammu sajandi treeneriks valitud argentiinlane pole tunnustusega päri

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julio Velasco Rio olümpiamängudel.
Julio Velasco Rio olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Maailmakuulus Argentiina võrkpallitreener Julio Velasco «protesteeris» taaskord Rahvusvahelise Võrkpalliliidu (FIVB) ammuse (sajandivahetuse aegu) langetatud otsuse vastu nimetada ta 20. sajandi parimaks treeneriks.

Velasco sõnul olid tol ajal nominendiks jaapanlane Joshida Matsudaira, ameeriklane Doug Beal ja tema. «Soosik oli Matsudaira, aga auhind anti millegipärast mulle,» väljendas Velasco rahulolematust. «Ma ei olnud nõus ja vaidlustasin otsuse, aga seda ei arvestatud. Protesteerisin hiljem korduvalt ja ütlesin ka intervjuus Itaalia ajakirjale Volei Pluss, et see on puhas rumalus, kuid Rahvusvahelises Võrkpalliliidus lõid välja kellegi isiklikud ambitsioonid,» jätkas ta, vahendab volley.ee.

Velasco on tulnud 1990. aastail Itaalia meeskonnaga kaks korda maailmameistriks ja kolm korda Euroopa meistriks. Kordagi ei õnnestud Itaalial võita olümpiakulda.

«Kas oleksin nõus aunimetusega «läbi aegade parim Argentiina treener»? Ka see on liialdus. Üleüldse, ma ei usu klassifikatsioone nagu «parim muusik», «parim kirjanik», «parim treener» jms. Peaksime otsima lahendusi tänastele probleemidele, mitte eilsetele või homsetele,» rõhutas Velasco. «Vajame rohkem häid treenereid, kes mõtlevad teistmoodi, mittestandardselt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles