Kalev/Cramo jäi Ühisliigas VEFi pikkadega hätta ja kaotas 12 punktiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo korvpallimeeskond.
Kalev/Cramo korvpallimeeskond. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas Ühisliigas võõrsil Riia VEFile 66:78 ja sai kahe võidu kõrvale üheksanda kaotuse. Avapoolaja lõpus tabas kalevlasi mõõn ja vastastel lubati teha koguni 16:0 spurt ning poolajapausile mindi 11-punktilises kaotusseisus. Teise poolaja lõpus õnnestus vähendada vahe viiele punktile, ent siis läks VEF taas oma teed ja võitis lõpuks kindlalt.

 Väga ühtlaselt skoori teinud võitjatele tõi Martins Meiers 15 punkti, Janis Blums lisas 14 punkti ja Mareks Mejeris 13 punkti. Nii Armands Škele, Arnas Labuckas kui ka Kristopher Richard said protokolli kirja 10 punkti. Statistiliselt jäi lauavõitlus küll 42:42 viiki ja ka ründelaudu võtsid nii Kalev kui ka VEF 14, kuid just sealt said lätlased korduvalt kergeid punkte.

Kalevi parim punktitooja oli 18 punkti visanud Demonte Harper, kes võttis lisaks kaheksa lauapalli ja andis neli korvisöötu. Neli kaugviset tabanud Erik Keedus kogus 14 ja Sten Sokk 11 punkti, Cedric Simmons võttis lisaks kuuele visatud punktile 14 lauapalli. Kalevil on nüüd tabelis kaks võitu ja üheksa kaotust, VEFil viis võitu ja viis kaotust.

Enne mängu:

Kalev ja VEF on varem Ühisliigas kohtunud kaheksal korral ning võitudega 5:3 juhivad lätlased. Viimati mängiti omavahel mullu veebruaris ja siis jäi Kalev Riias peale 84:75, võttes revanši jaanuari alguses kodus saadud 78:86 kaotuse eest.

Liigatabelis on Kalev kahe võidu ja kaheksa kaotusega eelviimasel ehk 12. kohal, edestades vaid kõik 11 mängu kaotanud Permi Parmat. Samas on ka 11. kohal oleval Saraatovi Avtodoril kaks võitu ja kaheksa kaotust, 10. kohal olev Nižni Novgorod on võitnud kaks ja kaotanud seitse mängu ning Minski Tsmokil on kolm võitu ja seitse kaotust. VEF on nelja võidu ja viie kaotusega 8. tabelireal.

Lätlaste suurim korvikütt on keskmiselt 19,5 punkti mängus visanud Janis Blums, Martins Meiers on kogunud keskmiselt 14,2 punkti. Kalevi suurim korvikütt on seni olnud keskmiselt 18,1 punktiga Demonte Harper, kes annab lisaks mängus keskmiselt 7 korvisöötu, ent teeb ka 3,7 pallikaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles