Nelja hüppemäe turnee liidri närvid vedasid alt, Nõmme hüpe ebaõnnestus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Andre Tande
Daniel Andre Tande Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Suusahüppaja Martti Nõmme jäi Austrias Bischofshofenis toimunud nelja hüppemäe turnee viimasel osavõistlusel kvalifikatsioonis viimaseks ega pääsenud põhivõistlusele. Üldliider Daniel Andre Tande pani end aga kehva hüppega intrigeerivasse olukorda.

Nõmme hüppas vaid 91,5 meetrit ja sai selle eest 51,3 punkti. Kvalifikatsiooni pikima õhulennu tegi sakslane Andreas Wellinger, kes maandus koguni 144,5 meetri joonel ja püstitas sellega uue mäerekordi. Teine oli austerlane Manuel Fettner ja kolmas sakslane Stephane Leyhe.

Turnee üldliider Daniel Andre Tande hüppas vaid 121 meetrit ja sai 39. koha, mis tähendab, et homsel põhivõistlusel läheb ta esimeses voorus vastamisi Dominik Prevciga. Kui norralane peaks ka Prevcile alla jääma, pääseb ta korraliku hüppe korral ilmselt ikkagi n-ö õnneliku kaotajana edasi, kuid närvipinget lisab see üldliidri õlule kindlasti. Hetkel edestab Tande teisel kohal olevat poolakat Kamil Stochi vaid 1,7 punktiga.

Tuuri üldseis enne viimast etappi:

  1. Daniel Andre Tande (Norra) 710,3 punkti
  2. Kamil Stoch (Poola) 708,6
  3. Stefan Kraft (Austria) 693,7
  4. Piotr Zyla (Poola) 686,7
  5. Manuel Fettner (Austria) 671,1
  6. Markus Eisenbichler (Saksamaa) 651,2
  7. Maciej Kot (Poola) 665,5
  8. Stephan Leyhe (Saksamaa) 651,2
  9. Peter Prevc (Sloveenia) 648,0
  10. Jevgeni Klimov (Venemaa) 647,7
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles