Kahe jalaga maa peal püsiv koondis tõi naeratuse näole

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Erkmaa (vasakul) mängimas kokku Matthias Tassiga.
Hugo Erkmaa (vasakul) mängimas kokku Matthias Tassiga. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti kuni 18-aastaste noormeeste korvpallikoondis on saanud rohkelt tähelepanu ja see pole tulnud asjata. Ühte vanuseklassi on sattunud rida andekaid noormehi, kelle ühine eesmärk on tõsta Eesti uuesti Euroopa meistrivõistluste A-divisjoni. Kaks aastat tagasi saadi sellega U16-klassis hakkama ja võrreldes selle ajaga on mitmed põhitegijad sammukese edasi astunud. Aga nagu märkis koondise peatreener Vaido Rego, siis kriitikameelt ei tohi ära unustada – suvel tuleb kodusel U18 EMi B-divisjoni finaalturniiril näidata oluliselt küpsemat mängu.

Eile Audentese spordihoones lõppenud Läänemere karikaturniiril piisas kõigi kolme kohtumise võitmiseks ka ebastabiilsetest esitustest. Kohati näidati rohkearvulisele publikule tõeliselt ilusaid rünnakulahendusi ja agressiivset kaitset, aga puslet veel kokku ei saadud. Las jääda suveks midagi varuks.

«Me ei ajanud võitu nui neljaks taga, aga see on tore boonus. Praeguse kogunemise esmane ülesanne oli kõik ühises rütmis mängima panna, lisaks nägime ära, mis seisus on välismaal mängivad poisid. Eesmärk sai täidetud,» ütles Rego, kelle hoolealused alistasid teisipäeval Rootsi 95:67, kolmapäeval Soome 69:68 ja eile Läti 83:68.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles