Noortekoondise koduse turniiri võiduni aidanud Erkmaa: suvel murrame A-divisjoni

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Erkmaa (paremal) näitas kodupublikule, et ta on viimase aastaga oluliselt edasi arenenud.
Hugo Erkmaa (paremal) näitas kodupublikule, et ta on viimase aastaga oluliselt edasi arenenud. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti noormeeste korvpallikoondised tulid kodusel Läänemere karikaturniiril esikohale nii U16 kui U18 vanuseklassis. Kuni 16-aastastel poistel piisas täna ka lisaajal saadud 94:96 kaotusest Lätile, U18 koondis oli Lätist üle 83:68. Eelnevatel päevadel  oldi kokku neljal korral üle Rootsi ja Soome eakaaslastest.

Kui U16 koondis mängib suvel Euroopa meistrivõistluste A-divisjonis, siis andekate kujudega palistatud U18 meeskond ootab suure õhinaga suvel Tallinnas peetavat B-divisjoni turniiri. «Kui kaks aastat tagasi panime oma vanuseklassi B-divisjoni kinni, siis paneme nüüd ka!» pakatas mängujuht Hugo Erkmaa pärast tänast võitu enesekindlusest.

Mainitud 2015. aastal jäi 194 cm pikkune Erkmaa koondisest käevigastuse tõttu kõrvale, aga nüüd oli ta meeskonnale suureks abiks. Praegu Itaalia tugevuselt teises liigas madistavas Mens Sana Sienas treeniva Erkmaa täpne viskekäsi ja nahaalne tegutsemine ei jäänud kellelegi märkamata.

«Viimase aasta jooksul olen teinud läbi oma aegade suurima arengu. Eelkõige läksin edasi füüsises ja olen täismeeste vahel treenides sitkust juurde saanud,» rääkis Erkmaa. Tartus üles kasvanud tagamees tõi välja ka asjaolu, et nii Itaalia noorteliigas kui koondises on tal sarnane roll – vahel tuleb vastutus enda peale võtta, aga kaaslastele võimaluste loomine ei tohi samuti unarusse jääda.

Eesti U18 rivistuse resultatiivseim oli Soome vastu Matthias Tass, kes lisas 23 punktile 11 lauapalli, 3 vaheltlõiget ja 3 blokeeritud viset. Erkmaa lisas 13 ja Kristian Kullamäe 11 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles