Kristjan Ilves teenis sel hooajal juba viiendat korda MK-punkte

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Nordic Focus

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves sai Lahtis peetud MK-etapil 28. koha ja jõudis käesoleval hooajal juba viiendat korda maailmakarikaetappidel punktikohale.

Hüppevõistluse järel 26. positsioonil olnud Ilves oli eelviimases vaheajapunktis veel 29. kohal, aga möödus viimase kilomeetriga muuhulgas ka ülikiire suusatajana tuntud norralasest Magnus Moanist ja sai lõpuks kirja 28. koha.

Kolmikvõidu said sakslased. Esimeseks tõusis viiendalt kohalt alustanud Fabian Riessle, kes edestas hüppevooru järel juhtinud Eric Frenzelit 4,6 sekundiga. 15. positsioonilt tõusis kolmandaks Johannes Rydzek (+11,6). Ilves kaotas võitjale 2.06,1.

20-aastane Ilves sai novembri lõpus Kuusamos 17. ja 21. koha, detsembri alguses lõpetas ta Lillehammeris 25. ja 29. positsioonil.

Tippsporti naasnud 38-aastase Soome legendi Hannu Mannineni jaoks lõppes tänane jõuproov juba kvalifikatsioonis, kus ta hüppas vaid 91 meetri kaugusele ja sai 52. koha. 50 hulka ei jõudnud ka eestlane Kail Piho, kelle hüpe kandus 83 meetrini ja andis talle 55. ehk viimase koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles