Sotši olümpiavõitja pääses võistluskeelust vabaks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Tretiakov
Aleksander Tretiakov Foto: Shamukov Ruslan/ITAR-TASS

Rahvusvaheline bobisõidu ja skeletoni liit eemaldas neljale Venemaa kelgutajale määratud ajutise võistluskeelu. Seega võib taas võistlusradadele naasta Sotši olümpiavõitja Aleksandr Tretiakov.

Veel eemaldati võistluskeeld Sotšis pronksi võitnud Jelena Nikitinalt, samuti Maria Orlovalt ja Olga Potõlitsõnalt. Kelgutajatele määrati esialgne võistluskeelt pärast kurikuulsa McLareni dopinguraporti teise osa avalikustamist. Nüüd on aga rahvusvaheline alaliit seisukohal, et raportis pole piisavalt tõendeid ning seetõttu lubatakse sportlastel taas võistelda.

Küll aga jäi Venemaa hiljuti ilma bobisõidu ja skeletoni MMist, mis algselt pidi toimuma Sotšis. Kuna mitmete riikide sportlased olid valmis võistlusi McLareni dopinguraportis avaldatu põhjal boikoteerima, otsustas rahvusvaheline alaliit viia tiitlivõistluse Saksamaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles