Superuudis: Eesti noor korvpallur siirdub Hispaania kõrgliigasse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Oliver Lomp
Copy
Janari Jõesaar U18 eest mängimas
Janari Jõesaar U18 eest mängimas Foto: basket.ee

Eesti U-18 noormeeste koondise ääremängija Janari Jõesaar sõidab täna Hispaaniasse, et sõlmida 3-aastane leping Hispaania korvpalli kõrgliiga klubiga CAI Zaragoza.

17-aastane ja 197 cm pikkune Jõesaar tutvustas ennast laiemale korvpalliüldsusele jaanuaris peetud Baltic Sea Basketball Cup'i noorteturniiril, kus ta kolme mänguga kogus 14,3 punkti, 9,3 lauapalli mängus. Eesti sarjades mängis Janari Jõesaar käesoleval hooajal kaasa meeste II liigas ( 25,88 punkti) ja A-klassi meistrivõistlustel Tartu Salva/Rock meeskonnas (24,64 punkti).

 

Salva Tartu korvpalliklubis Toomas Annuki ning Aivo Erkmaa juhendamisel treeninud Jõesaar, siirdub koos treener Toomas Annukiga Hispaaniasse 4-ndal märtsil ning hakkab kohe ka põhimeeskonna juures treenima. Esimesel hooajal omandab 17-aastane Jõesaar mängupraktikat siiski veel Hispaania kolmandas liigas ja riigi noorte meistrivõistlustel ning plaanipärase arengu puhul liitub klubi kõrgliigas mängiva esindusmeeskonnaga kahe aasta jooksul.

Hispaania korvpalli kõrgliigas ACB 18 meeskonna konkurentsis hetkel 13. kohal paiknev CAI Zaragosa on pikkade traditsioonidega klubi, kes on kahel korral võitnud ka Hispaania karikatiitli (84 ja 90).

Videot Jõesaarest näeb siit.

Märksõnad

Tagasi üles