Dakari ralli jätkub pärast puhkepäeva maratonkatsega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Meeru 2014. aasta Dakari rallil.
Mart Meeru 2014. aasta Dakari rallil. Foto: JUAN MABROMATA/AFP

Dakari puhkepäev Boliivia pealinnas, La Paz’is on läbi. Kaks ööd vahelduseks hotellis magada saanud Toomas Triisa ja Mart Meeru stardivad täna Dakari seitsmendale katsele, kokku läheb täna rajale 111 tsiklit. Esimesele katsele 2. jaanuaril startis mäletatavasti 143 tsiklit. Ilma kõrvalise abita klassis Malle-Moto sõitvad Toomas Triisa ja Mart Meeru asuvad vastavalt oma klassi teisel ja viiendal kohal.

Kui kuues katse jäi Dakaril keeruliste ilmaolude tõttu ära, siis muutusi on ka seitsmenda katse osas endiselt suurte vihmasadude tõttu. Nimelt on tänane katse kokku pandud kuuenda ja seitsmenda katse lõikudest ja sellel on pikkust 161 kilomeetrit. Enne seda on osalejatel vaja läbida 400 kilomeetrit ülesõitu ja peale seda veel 240 kilomeetrit ülesõitu, et jõuda tänasesse laagrisse, mis asub varasematest Dakari maratonrallidest tuttavas Uyunis (Boliivia). Tegu on tänavuse Dakari maratonkatsega, mis tähendab, et tänases laagris on ainult sõitjad, meeskonnad lähevad otse kaheksanda katse laagrisse. Malle-Moto klassi sõitjate jaoks ei muutu suures plaanis midagi, nemad peavad nagunii läbi Dakari kõikide asjadega ise hakkama saama, nüüd on samas olukorras ka kõik ülejäänud sõitjad.

Täna startisid Triisa ja Meeru laagrist Eesti aja järgi kell 11.04 ja 11.15. Katsele stardivad nad vastavalt 17.04 ja 17.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles