Jalgpallirevolutsionäär Infantino kõigub agaruse ja ogaruse piiril

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Gianni Infantino tahab maailma jalgpalli uueks luua. Kuidas see õnnestub, näitab aeg.
FIFA president Gianni Infantino tahab maailma jalgpalli uueks luua. Kuidas see õnnestub, näitab aeg. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Cristiano Ronaldo valiti eile õhtul maailma parimaks jalgpalluriks – vähem kui kuu aja jooksul juba teist korda. Kõlab ebaloogiliselt? Nii ongi. Maailma jalgpall viskleb pidevas muutuste keerises, milles orienteerumine muutub tavalisele vutisõbrale aina keerulisemaks.

Täna peaksid Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) 211 liikmesriiki kõigi eelduste kohaselt heaks kiitma plaani, mille kohaselt kasvab 2026. aasta MMil osalejate arv 48-ni. Tegu pole aga sugugi ainsa uuendusega, mille FIFA on uue presidendi Gianni Infantino juhtimisel läbi viinud või kavatseb viia. Infantino soov alaliidult Sepp Blatteri ja tema kaaskonna poolt aastate jooksul tekitatud kehva mainet raputada on muidugi mõistetav, ent punktile, kus agarust võib hakata nimetama ogaruseks, on jõutud ohtlikult lähedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles