Dakari rallit segab maalihe, eestlased jõudsid õnnelikult katse finišisse

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olud Dakari ralli 8. katse lõpus.
Olud Dakari ralli 8. katse lõpus. Foto: Dakar Rally Team Estonia / Facebook

Dakari ralli raskeimaks jõuprooviks peetav 8. katse sai täna ära peetud, ent Boliivias ja Argentiinas jätkuvad vihmasajud on nii korraldajate kui sõitjate elu põrgulikult raskeks teinud. Tänast katset, mis algas Boliivias Uyunis ja lõppes Argentiinas Saltas, tuli lühendada 73 kilomeetri võrra.

Eesti Dakari meeskonna Facebooki leht andis teada, et seoses maalihkega jäid paljud teenidusmeeskonnad lõksu ning ei pääsenud liikuma. Mõneks ajaks katkes ka reaalajas tulemuste edastamine.

Malle-Moto klassis (sõitjad peavad tsikleid ise remontima) võistlevad eestlased Toomas Triisa ja Mart Meeru jõudsid ilusti katse finišisse ja jätkavad võistlust.

Triisa jätkab Malle-Moto arvestuses liidrina - täna edestas ta teisel kohal olevat ameeriklast Lyndon Poskitti 1 minuti ja 29 sekundiga ja kokkuvõttes on tema edu ameeriklase ees 53 minutit ja 44 sekundit. Meeru on oma klassis viies, jäädes Triisale alla 2:33.52.

Kõigi tsiklite seas on Triisa 35. ja Meeru 61. kohal. Liidrina jätkab britt Sam Sunderland, Triisa kaotab talle 4:08.40 ja Meeru 6:42.32.

Autode arvestuses tõusis liidriks üheksakordne autoralli MM-sarja maailmameister Sebastien Loeb (Peugeot), kes möödus tiimikaaslasest Stephane Peterhanselist ja edestab teda nüüd 1 minuti ja 38 sekundiga. Kolmas on samuti Peugeot'ga sõitev Cyril Despres (+17.17).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles