Vitali Mutko vastus avaldusele: jutt riiklikust programmist ei vasta tõele

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko.
Vitali Mutko. Foto: Anton Novoderezhkin/Anton Novoderezhkin/TASS

Venemaa asepeaminister ja endine spordiminister Vitali Mutko pole absoluutselt rahul eile 19 rahvusliku antidopinguorganisatsiooni tehtud ühisavaldusega, kus nõutakse Venemaa spordialaliitude väljaviskamist maailma spordisüsteemist.

«Antidopinguorganisatsioonid on dopinguvastased organisatsioonid. Nad peaksid kontrollima oma riigis toimuvat ning koguma uriini, mitte osalema poliitikas,» ütles Mutko agentuuri R-Sport vahendusel.

Rahvuslike antidopinguorganisatsioonide (NADO) koosviibimisel avaldatud pöördumine oli ajendatud detsembri alguses välja tulnud McLareni raporti teisest osast, kus tõestati Venemaa riikliku dopingusüsteemi olemasolu ja kirjeldati, kuidas aastatel 2011-2015 mätsiti kinni sadade Venemaa sportlaste kahtlased dopinguproovid.

Mutko sõnul ei tasu McLareni raportis viidatud riikliku dopinguprogrammi juttu uskuda. «McLareni raport ei anna mingit alust meie süüdistamiseks. Mitte ühtegi fakti pole ja ei tule ka,» sõnas. «Vene sport – üks puhtamaid maailmas. Selle kinnituseks on 2016. aasta, kus Ühendkuningriikide Antidopinguagentuur (UKAD) alustas meie riigis töötamist ehk kogub proove, valides ise sportlased välja. Jutt riiklikust programmist ei vasta tõele,» lisas Mutko.

Lisaks Eestile kirjutasid kõnealusele pöördumisele alla Austria, Belgia, Kanada,Horvaatia, Taani, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Iirimaa, Jaapani, Hollandi, Poola, Sloveenia, Hispaania, Lõuna-Aafrika Vabariigi, Rootsi, Šveitsi ja USA antidopinguagentuurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles