Meeskonnavõistlus ilma murdmaata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Priit Simson

Eesti kahevõistlejad tegid eile Holmenkolleni MMil küll suure mäe meeskonnavõistluses kaasa, kuid loobusid varasema plaani kohaselt murdmaasõidust. Pärast hüppeid hoidsid Kaarel Nurmsalu, Kail Piho, Aldo Leetoja ja Karl-August Tiirmaa 9. kohta.


«Kuna Kailil oli üleeile 38-kraadine palavik, otsustasime meeskondlikult murdmaast loobuda. Sellises seisus polnuks mõtet end lõhkuda,» nentis kahevõistluse juhataja Roomet Pikkor.

Asendajat polnud Pihole aga võtta, sest tema noorem vend Han Hendrik sõitis päev varem Kuopiosse kontinentaalkarikavõistlustele. «Kui varem polnuks seda plaanitud, saanuks Han Hendrik Kaili asendada,» nentis Pikkor, kelle hinnangul jäänuks eestlased kokkuvõttes 11. või 10. kohale. «Tõenäoliselt oleksime Venemaast ikka jagu saanud.»

Eestlastest tegi parima hüppe Kaarel Nurmsalu, kes teenis 133,5-meetrise hüppe eest 127,6 punkti. Maailmameistriks tuli Austria, kes edestas 0,1 sekundiga Saksamaad ja 40,6 sekundiga Norrat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles