Tallinkile kuuluvas laevas suri kaks hinnalist traavlit (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune. Pilt on illustratiivne.
Hobune. Pilt on illustratiivne. Foto: JAMAL SAIDI/REUTERS/Scanpix

Tallinkile kuuluval Silja Symphony laeval hukkus hiljutise tormi ajal kaks kallihinnalist traavlihobust, kirjutas Soome väljaanne Iltalehti. Tallink Silja Symphony oli teel Soomest Rootsi.

Üks surnud hobustest kandis nime Pine Crown Girl - Soomes sündinud suksu teenis auhinnarahana ainuüksi 2016. aastal peetud võistlustel üle 14 000 euro. Iltalehti andmetel oli Pine Crown Girli turuväärtus vähemalt 200 000 eurot. Teine hobune oli sündinud Rootsis.

Pine Crown Girli omanikufirma Ravitalli Oy esindaja sõnul pole hobuste surma põhjused veel selged. Esindaja lisas, et hobuseid transporditi Rootsi, kus nad oleks asunud harjutama tipptreeneri Veijo Heiskaneni käe all.

«Me ei tea küll täpset põhjust, aga on selge, et surmade eest vastutab Tallink Silja. Nad teadsid, et tol öösel on meri kindlasti tormine ja nad poleks pidanud hobuseid laeva lubama,» ütles Ravitalli esindaja.

Tallink: surnud ratsude vedaja ei käinud reisi ajal loomi kontrollimas

Tallink Silja pressiesindaja Marika Nöjd ütles uudisteagentuurile STT, et omanikul on reisi ajal võimalik käia hobuseid kontrollimas nii tihti, kui ta seda soovib, kuid autotekile pääsemiseks tuleb küsida meeskonnalt luba. Nöjd kinnitas, et laevafirma andmetel ei küsinud hobuste vedaja meeskonnalt autotekile pääsemiseks luba ning ei käinud reisi ajal kordagi loomade eest hoolitsemas.

Nöjd toonitas, et laeva meeskond ei vastuta hobuste ja muude laeval veetavate loomade heaolu eest. «Laeva meeskond ei käi loomi kontrollimas ning ei saa neile isegi mitte juua anda, kuna loomad on omaniku vastutusel,» sõnas Nöjd.

Laeva meeskond sai Nöjdi sõnul neljapäeval teada, et laeva pardal viibivate hobuste seisukord on kehv. Kuna laeva meeskonnas ei ole kedagi, kes oleks suuteline loomade seisukorda hindama, aitas laevafirma loomade vedajat loomaarsti leidmisel. Tallinki andmetel suundus traavlite omanik Uppsalasse loomaarsti juurde.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles