Toomas Triisa jätkas Dakari rallil võimsalt ja kasvatas edu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Triisa Dakari rallil.
Toomas Triisa Dakari rallil. Foto: SO/@World/A.Lavadinho

Lõuna-Ameerikas jätkuval Dakari maratonrallil näitas mootorrataste Malle-Moto klassis võistlev Toomas Triisa (Husqvarna) tänasel 10. katsel taas head kiirust ja kindlustas oma klassi liidripositsiooni. Malle-Motos osalevad sõitjad erinevad teistest mootorratturitest selle poolest, et sõitjad peavad ise tsikleid remontima.

Kui enne tänast oli Triisa edu teisel kohal olnud briti Lyndon Poskitti ees 53 minutit ja 44 sekundit, siis nüüd tõusis teiseks Argentiina esindaja Jose Julian Kozac, kes kaotab eestlasele juba 2:02.35. Poskitt on kolmas (+2:11.25). Teine eestlane Mart Meeru on jätkuvalt kuues (+4:55.28).

Mootorrataste üldarvetuses jätkab liidrina britt Sam Sunderland (KTM), kes edestab austerlast Matthias Walknerit (KTM) 30 minutiga. Kolmas on Hispaania esindaja Gerard Farres Guell (KTM, +38.43). Triisa tõusis mootorrataste kokkuvõttes 31. kohale (+5:04.40), enne tänast oli ta 35. positsioonil. Meeru on 57. kohal ning kaotab Sunderlandile 10 tundi ja 8 sekundit.

Autodel võitis tänase katse üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb (Peugeot), kes edestas teist prantslast Cyril Despres'd (Peugeot) 2 minuti ja 33 sekundiga. Üldarvestuses on Loeb samuti esimene, talle järgneb samuti Peugeot'ga sõitev kaasmaalane Stephane Peterhansel (+8.23), kolmas on Despres (+19.50).

Peterhanselilt röövis rohkelt aega otsasõit sarnaselt Triisa ja Meeruga Malle-Moto klassis võistlevale sloveenile Simon Marcicile, kes murdis jala. Peterhansel oli Marcici kõrval kuni meedikute kohalejõudmiseni.

Uudis täieneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles