Tobreluts: täna ei klappinud miski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: Nordic Focus

Laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Hantõ-Mansiiskis parima eestlasena meeste 10 km sprindis 43. saanud Indrek Tobreluts võistlusega rahule ei jäänud.

Tobreluts tegi kolme tiiru peale kolm möödalasku (1+2) ja kaotas karjääri esimese individuaalse MM-kulla võitnud sakslasele Arnd Peifferile 2.17,3. «Täna ei klappinud miski,» tõdes Tobreluts. «Suusad polnud nii head kui neljapäeval segateates, kohe esimestest meetritest hakkas seda kaotust päris palju tulema.»

Püstitiirus oli Tobrelutsul ka parajal määral ebaõnne, nimelt olid mõlemad möödalasud äärmiselt napid ning sellel, et märgid siiski mustaks jäid, oli oma osa ka tuulel. «Siin tiirus on väga keerulised olud, kord puhub tuul ühelt ja siis jälle teiselt poolt,» sõnas Tobreluts. «Teadsin, et kui tahan head kohta saada, pean püsti nulliga laskma. Hoidsin end enne tiiru natuke tagasi, et jõuaksin kõik viis lasku korralikult ära teha. Enesetunne oli hea, kontrollisin laske, aga ju siis tuul viis ära. Shit happens, selle kohta ei oskagi muud öelda.»

Tobreluts oli ühtlasi ka ainus eestlane, kes homsesse jälitussõitu ehk 60 parema sekka pääses. «Me teeme sporti sellepärast, et võimalikult kõrgele jõuda, jälitusse pääsemine on miinimumeesmärk. Aga ega näiteks 59. koht keksima ei pane. Eks paistab, kuidas homme läheb,» mõtiskles Tobreluts.

Kauri Kõiv alustas tänast võistlust kindla laskmisega, ent püstitiirus tegi ta kolm möödalasku ja leppis lõpuks 71. kohaga (+3.10,8). Priit Narusk läbis samuti kolm trahviringi ja sai 77. koha (+3.24,8), Priit Viks jättis mõlemas tiirus kolm märki üles ja sai 125 mehe konkurentsis 104. koha (+4.58,8).

Ühe möödalasu teinud Peifferi järel sai hõbemedali kahel trahviringil käinud prantslane Martin Fourcade (+13,0), pronksi võitis MK-sarja üldliider norralane Tarjei Bø (+25,2), kes eksis ühel lasul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles