Kuu aja pärast selgub, kas Häkkinen ja teised staarid annavad Sildarule spordi-Oscari

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel võidetud kuldse medaliga.
Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel võidetud kuldse medaliga. Foto: Peter Morning/ESPN Images

Sel nädalal teatati sportlased, kes kandideerivad sel korral Laureuse auhindadele, mida teatakse ka kui spordi-Oscareid. Aasta ekstreemsportlase kategoorias on kuue kandidaadi seas ka freestyle-suusataja Kelly Sildaru. Võitjad kuulutatakse välja täpselt kuu aja pärast ehk 14. veebruaril. 

Lõplikud võitjad selguvad Laureus World Sports Acadamey liikmete hääletustulemuste järel. Akadeemia liikmeid on praegu kokku 62 ning nende seas on endised spordilegendid, kes on oma edukale karjäärile joone alla tõmmanud.

Eesti lähinaabritest on akadeemias oma liige olemas näiteks Soome ja Venemaal. Soomlastest on selle au teeninud kahekordne vormel-1 sarja maailmameister Mika Häkkinen ning venelastest riistvõimlemise neljakordne olümpiavõitja Aleksei Nemov.

Vaata Laureuse lehelt, kes kuuluvad Laureus World Sports Acadamey liikmete sekka.

Lisaks Sildarule on ekstreemsportlastest kandidaatide seas surfarid John John Florence (USA) ja Tyler Wright (Austraalia), lumelaudur Chloe Kim (USA), rulataja Pedro Barros (Brasiilia) ning maastikurattur Rachel Atherton (Suurbritannia).

Auhinnatseremoonia toimub Monacos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles