Lembitu Kuuse viimaseks usutluseks jäi intervjuu Ott Tänakuga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Laupäeva õhtul lahkus raske haiguse tagajärjel meie seast Eesti Rahvusringhäälingu pikaaegne spordiajakirjanik ja reporter Lembitu Kuuse.

Lembitu Kuuse legendaarsemate otsereportaažide hulka võib lugeda pikki ülekandeid Tartu maratonilt ja Tour de France'i velotuurilt. Eesti murdmaasuusatamise kuldaegadel jõudsid meie olümpiamedalid Eesti kodudesse just Lembitu Kuuse vahendusel - Andrus Veerpalu olümpiakuld Salt Lake City 2002 olümpiamängudelt ja Torino olümpiamängude kolm kuldmedalit 2006. aastal.

Lembitu Kuuse kommentaaride saatel on Eesti sõudjad saavutanud olümpiamängudelt kolm medalit. Tema viimaseks olümpiamedalireportaažiks jäi meeste neljapaadi finaalsõit Rio olümpial, viimaseks teleülekandeks laskesuusatamise maailmakarikasarja reportaaž Östersundist ning viimaseks intervjuuks usutlus rallisõitja Ott Tänakuga Lembitu oma kodus Viimsis.

Vaata Kuuse viimaseks jäänud intervjuud ERR Spordi lehelt.

«Lembitut ma mäletan juba oma esimestest lapsepõlve mälestustest, kui seisin teleka ees ja elasin kaasa Eesti suusatajatele, see legendaarne hääl ja need kommentaarid ei lähe mul kunagi meelest! Mul oli suur au viimastel aastatel Lempsuga tuttavaks saada,» kirjutas Tänak oma Facebooki kontol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles