Magamata ööd lõppesid triumfiga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Triisa (paremalt teine)
Toomas Triisa (paremalt teine) Foto: Dakar Rally Team Estonia

Teist korda Dakari rallil osalenud Toomas Triisa suutis kahenädalasel katsumusel trotsida ülikeerulisi ilmaolusid ja magamata öid, finišeerides laupäeval maailma kõige raskemal rallil oma klassi võitjana. Üldarvestuses saavutas ta kõigi aegade parima eestlasena 30. koha.

Malle-moto klassis võistelnud Triisa osales Dakaril ka kolm aastat tagasi. Toona lõpetas ta 52. kohal ning puhkes finišeerimise järel antud intervjuus nutma – ta oli täitnud oma unistuse. Seekord tundus Triisa pärast auhindamist olevat rahulikum. «Olid hullumeelsed kaks nädalat. Saime nii lund, vihma kui päikest. Ilm kiusaski meid kõige rohkem. Eks näeb, mis tulevik toob. Võibolla korra jälle…,» rääkis ta.

Malle-moto klassi peetakse Dakari ralli raskeimaks. Selles klassis polnud osalejatel mingisugust meeskonna tuge. Kõik asjad pidid nad ise ära tegema: sõitma, tsiklit kahe päeva vahel hooldama, järgmise päeva rajalegendi ette valmistama. Ja seda kõike piiratud vahenditega ehk sellega, mis neil oma spetsiaalses kastis kaasas oli. «See osutus üle keskmise raskemaks, kui ma algul arvasime,» tõdes Triisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles