Ta oli Eesti spordi kõige suurem fänn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurkapitali aastapreemiad 2012. Lembitu Kuuse.
Kultuurkapitali aastapreemiad 2012. Lembitu Kuuse. Foto: Liis Treimann

Lembitu oli Eesti spordi kõige suurem fänn! Nii öeldi mitmes järelehüüdes laupäeval meie hulgast lahkunud spordiajakirjanduse suurmeistrile Lembitu Kuusele. Ülim positiivsus, naeratus näol ka kõige keerulisemal hetkel, toetav sõna pärast ebaõnnestunud võistlust ja ei mingit niisama tümitamist, vaid ikka poolehoid omadele. Just selle pärast teda armastati – nii sportlaste kui ka spordisõprade hulgas.

Mõni päev vähem kui kuu tagasi tegi Lembitu Kuuse oma elu viimase intervjuu. Raskest haigusest ja õnnetust kukkumisest räsituna, omaenda kodus, Eestis spordi praeguse ühe suurima tipu Ott Tänakuga. Lembitu tahtis väga seda intervjuud teha… vaatamata sellele, et ta ei saanud enam korralikult liikuda, et hääl polnud enam endine – peamine oli soov teha seda, mida ta nii suurepäraselt oskas.

Lembitu kui inimese ja ajakirjaniku suurust näitab seegi, et Tänak oli selle jutuajamise salvestamiseks valmis ise tema juurde koju minema. Nii sündiski Eesti televaatajate jaoks oluline intervjuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles