Tobreluts: kaks trahvi nelja tiiru peale on päris hästi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: Nordic Focus

Laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Hantõ-Mansiiskis 12,5 km jälitussõidus kuuekohalise tõusu teinud ja 37. koha saanud Indrek Tobreluts jäi võistlusega rahule.

Vastavalt eilsele sprindile pääses Tobreluts täna rajale 43. kohalt, kaks minutit ja 17 sekundit liidrist hiljem. Lasketiirudes eksis Tobreluts korra teises ning korra viimases tiirus. «Stardipositsiooni tõttu polnud suurt midagi loota, vahed olid suured,» möönis Tobreluts. «Aga kuna mul sel hooajal on üldiselt kõik tagaajamised kehvemuse poole läinud, lootsin, et õnnestub sprindikohast ettepoole tõusta ja selle eesmärgi täitsin.»

«Nelja tiiru peale kaks möödalasku on päris hästi, muidugi, paar trahvi annab veel vähem lasta, aga see oleks ka maksimum,» lisas ta.

Kahes esimeses tiirus koges Tobreluts taas ka veidi ebaõnne. «Mõlemas tiirus lükkasin teise lasu järel äralastud kesta uuesti luku vahele kinni ja selle urgitsemisega kaotasin kahe tiiru peale kokku umbes 20 sekundit, ühe trahviringi jagu,» selgitas ta. «Sellest on muidugi kahju, aga käed olid külmunud. Mis seal ikka, midagi taga nutta pole.»

Nagu sel hooajal juba korduvalt ette on tulnud, peeti ka tänane võistlus üsna külmades tingimustes – võistluse ajal oli 16 külmakraadi, ilmaportaalide andmetel oli temperatuur tuulefaktorit arvestades aga -23 kraadi. Võistlust ei oleks toimunud siis, kui stardihetkel olnuks -18 kraadi ja tuulekiirus 10 m/s. «Eks see oli üsna piiripealne, et võistlus siiski toimus, aga ega polnuks mõtet ka venitada ja edasi lükata, sest pole ju täpselt teada, milline ilm järgmistel päevadel on,» arvas Tobreluts. «Kõige hullem polnudki sõita.»

Kuldmedali võitis täna prantslane Martin Fourcade, kellele see oli tänavuselt MMilt juba kolmas medal ja andis ühtlasi talle ka täiskomplekti – segateatesõidus võitis 22-aastane noormees pronksi ning eilses sprindis hõbemedali.

Teise koha sai täna norralane Emil Hegle Svendsen ja kolmas oli tema koondisekaaslane, MK-sarja üldliider Tarjei Bø, kes võitis ka eile pronksi. Sprindis maailmameistriks tulnud ja täna liidrina rajale pääsenud sakslane Arnd Peiffer pidi leppima 4. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles