Saue: väga head seletust mul pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Nordic Focus

Laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Hantõ-Mansiiskis naiste 10 km jälitussõidus liidritele ringiga kaotanud ja seetõttu võistluse pooleli jätma pidanud Eesti koondise liider Eveli Saue ei osanud seletada, miks MM tema jaoks nii mustades toonides alanud on.

Oma karjääri parimat hooaega tegev ja MK-sarja üldarvestuses 24. kohal paiknev Saue alustas jälitussõitu 42. kohalt, liidrist pisut enam kui kolm minutit hiljem. Juba esimeses tiirus jäi üles kolm märki, teises tiirus eksis ta veel ühel lasul ning vahetult enne kolmandat tiiru möödus Sauest liidrikohal olnud sakslanna Magdalena Neuner, mis tähendas, et eestlanna peab pärast lasketiiru rajalt lahkuma.

«Kahjuks selliseid asju ikka viskab vahel sisse,» sõnas Saue mõtlikult. «Eilsega oli ainult see vahe, et täna ei saanud pihta ka, muus osas oli nagu samasugune võistlus, suusk ei libisenud.»

Mäletatavasti lõppes Saue jaoks sarnaselt ka Vancouveri olümpiamängude jälitussõit. «See on sport, aga sport on elu tähtis osa,» möönis Saue pisaraid tagasi hoides. «Väga head seletust mul sellele pole. Ma ei saa teiste suuski proovida ja ma ei saa kõike ka suuskade kaela ajada, aga suusad ei tahtnud hästi libiseda.»

Sauel on nüüd kaks puhkepäeva, naiste järgmine võistlus on kolmapäeval, kui on kavas 15 km tavadistants.

Jälitussõidus võitis karjääri esimese maailmameistritiitli soomlanna Kaisa Mäkäräinen, kes edestas 21,6 sekundiga Neunerit, kolmas oli rootslanna Helena Ekholm (+1.43,6).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles