Kas Klavan on möödunud Poomist ja tõusnud läbi aegade parimaks? (3)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan ohjamas Manchester City mängumeest Raheem Sterlingut.
Ragnar Klavan ohjamas Manchester City mängumeest Raheem Sterlingut. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Eesti läbi aegade parimaks jalgpalluriks on ikka peetud legendaarset väravavahti Mart Poomi. Eelmise aasta kevadel reastas ka ajakiri Jalka Maarjamaa parimad ning esikohale asetati esimese eestlasena Premier League’i jõudnud Poom. Käimasoleva hooaja põhjal on aina loogilisem küsida, kas tolles tabelis teisel kohal olnud Ragnar Klavan on nüüd hoopis ise tõusnud esikohale?

Eesti läbi aegade parimast mängijast rääkides võibki esile tuua vaid Poomi ja Klavani. Need on siinses jalgpallis kaks ainsat meest, kes jõudnud mängima mõnda suurliigasse ja teinud seal ka läbilöögi.

Poom on Eesti jalgpallis olnud teerajaja, kes pani 1997. aasta kevadel Premier League’i jõudmisega maha märgi tulevastele põlvedele. 2005. aastal Londoni Arsenaliga lepingut sõlmides sai temast esimene eestlane, kes jõudnud tõelisesse tippklubisse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles