Piltuudis: kas Rootsi spordiaasta galal parastati Johaugi?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug eelmise aasta oktoobris toimunud pressikonverentsil.
Therese Johaug eelmise aasta oktoobris toimunud pressikonverentsil. Foto: Larsen, Haakon Mosvold/NTB scanpix

Eile toimunud Rootsi spordiaasta gala ühe vahepalana olid korraldajad kasutanud programmis ka praegu dopingusüüdistuse käes vaevleva Therese Johaugi juhtumi meenutamist.

Parasjagu esitas kohalik poplaulja Charlotte Perrelli legendaarset Queeni hitti «We are the champions», kui jõudes fraasini «But commited no crime (tõlge: pole kuritegu toime pannud)» ilmus laulja selja taha ekraanile pilt oktoobris toimunud pressikonverentsist ja seal nutma puhkenud Johaugist.

Rootsi telekanali SVT projektijuht Per Radelius rääkis ajalehele Expressen, et nad võtsid selle idee kasutusse, kuna see (Johaugi positiivse dopinguproovi avalikustamine – toim) oli niivõrd suur sündmus ja teenis palju meedia tähelepanu. «Tegime seda suurest armastusest ja austusest tema vastu,» lisas Radelius.

Eelmise aasta Rootsi parimaks naissportlaseks kuulutati Rio olümpial säranud 23-aastane ujuja Sarah Sjöstrom. Parima meessportlase tiitli sai Rio olümpial hõbemedali teeninud 40-aastane golfar Henrik Stenson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles