FIFA otsustab reedel, kas Klavani konkurendil lubatakse mängida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Matip.
Joel Matip. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi on pidanud juba mõnda aega läbi ajama keskkaitsja Joel Matipita. Esmalt oli Matip vigastuse küüsis, kuid nüüd on vaja Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA luba, et mees saaks väljakule naasta. Kuna Matip otsustas loobuda Kameruni esindamisest Aafrika meistrivõistlustel, siis on olemas oht, et keskkaitsja võib palliplatsile naasta alles Aafrika meistrivõistluste lõppemise järel.

Matip oli juba lõppenud nädalavahetusel valmis väljakule naasma, kuid Liverpooli klubil puudus kinnitus, et nad võivad Matipi väljakule saata. Liverpooli tänasel pressikonverentsil teatas meeskonna peatreener Jürgen Klopp, et järgmist uudist mängumehe osas on oodata reedel.

«Olukord on keeruline. FIFA ütles meile reedel, et sel reedel langetavad nad otsuse, kas nad avavad juhtumi või mitte,» avalikustas Klopp.

«Kui FIFA avab juhtumi, siis selle arutamine võib aega võtta 7 kuni 10 päeva. See tähendab, et lisaks Manchester Unitediga peetud matšile jääksid Matipil kindlasti vahele mängud Plymouthi ja Swanseaga. Isiklikult arvan, et nad ei ava juhtumit,» sõnas Klopp.

«Kui asjad lähevad nii nagu ma arvan, siis peab ta kokku vahele jätma 8 kohtumist ja seda olukorras, kus ta ei ole midagi valesti teinud,» märkis Liverpooli juhendaja, kelle sõnul on keskkaitsja olnud mänguvalmis alates 2. jaanuarist. «Meil on terve mängija, kellel läheb treeningutel hästi. Ta ei ole 15 kuud Kameruni eest mänginud, kuid ka meie ei saa teda kasutada. See olukord on keeruline. Samas ei ole me ainus klubi, kes on sellises olukorras. Sarnases seisus on praegu ka Schalke, West Bromwich ja Amsterdami Ajax.»

Kuna FIFA teeb otsuse alles reedel, siis ei saa Liverpool Matipi kasutada ka homme FA Cupi kolmanda eelringi korduskohtumises Plymouthi vastu. Kameruni koondislase puudumisel on Liverpooli keskkaitses kindlalt koha sisse võtnud Eesti koondise kapten Ragnar Klavan.

Aafrika meistrivõistlused toimuvad sel korral 14. jaanuarist 5. veebruarini. Halvemal juhul võib Matip Liverpooli jaoks olla mängukõlbmatu kuni Aafrika meistrivõistluste lõpuni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles