Soome vormelilegend: Bottase lepingu detailid tekitavad hämmingut

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: © Aly Song / Reuters/REUTERS/Scanpix

Mercedese vormel-1 meeskond palkas algavaks hooajaks enda ridadesse soomlase Valtteri Bottase. Endise Williamsi piloodiga sõlmiti aga ainult ühe aasta pikkune leping ja see tekitab küsimusi.

Teiste seas võttis sõna legendaarne Soome vormelipiloot Mika Salo, kes jõudis oma parematel päevadel kahel korral Ferrariga kihutades ka poodiumile.

«See on kummaline lahendus,» sõnas Salo Soome väljaandele MTV. «Ma ei tea, mis on selle taga. Tänapäeval on ühe aasta pikkused lepingud haruldased. Võib olla tahab Mercedes testida, kas Valtteri saab oma tööga korralikult hakkama.»

Ühe spekulatsiooni kohaselt sõlmis Mercedes soomlasega ainult aastase lepingu, kuna 2018. aastal saavad vabaagentideks sellised vormel-1 sarja tippmehed nagu Sebastian Vettel ja Fernando Alonso.

Salo usub siiski, et tema kaasmaalane suudab end Mercedeses tõestada. «Tal on võiduvõimeline vormel ja võimalused on lõputud,» sõnas Salo. «Kõik näevad, et Valtteri oli sellele kohale parim valik.»

Mika Salo.
Mika Salo. Foto: Antti Puskala/Code 71915/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles