Ogier näitas kiirust, kuid põhjapanevaid järeldusi ei saa sellest veel teha

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Monte Carlos kihutamas.
Ott Tänak Monte Carlos kihutamas. Foto: Timo Anis

AUTORALLI. Rallisõbrad lootsid, et eile sõidetud Monte Carlo testikatse annab täna algava MM-sarja esimese ralli eel jõudude vahekorrast veidikenegi aimu, kuid tegelikult ei saa 3,35 km pikkusel rajal sõidetust teha kuigi suuri järeldusi. Kui, siis ainult seda, et õigus on ilmselt nendel, kes peavad Sebastien Ogier'd jätkuvalt rallimaailma esinumbriks. 

Kuivad arvud näitavad, et Ford Fiesta WRC roolis olnud Ogier suutis konkurente edestada mäekõrguselt. Üllatuslikult oma Škoda Favia R5 autoga sõites teist aega näidanud Andreas Mikkelsen kaotas 4,2 ning Ott Tänak 6,1 sekundit. Toyota Yaris WRCga sõitnud Jari-Matti Latvala kaotas Tänakule sekundiga.

Suured vahed on selgitatavad sellega, et sõitjatel olid testikatse läbimisel erinevad eesmärgid. Kõik nad pidasid oluliseks rehvide säästmist, kuid arvestades seda, et tegemist on uute reeglite järgi ehitatud autodele esimese ralliga, kulusid testikatse kilomeetrid ilmselt ka seadistuse sättimiseks.

Testikatse sõideti Monte Carlo rallile omastel teedel. Kuiv asfalt vaheldus märja tee, jää ja lumega. Lisaks proovisid paljud sõitjad raja läbimist ka pimeduses, sest täna õhtul sõidetakse kaks esimest kiiruskatset just pimedas.

Tänak käis rajal neljal korral. Päevavalguses näitas ta väga stabiilseid tulemusi, pimeduses oli aga Ogier'ga peaaegu võrdne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles