Rehemaa ei kavatse nii kergesti alla anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Priit Simson

Milline uhke pilt! Aivar Rehemaa juhib poole maa peal Holmenkolleni MMi 50 km vabatehnikamaratoni! Kas tõesti on vanajumal juunioride maailmameistri palvetele vastanud ning nädalaga imet teinud? Kahjuks mitte.


Pärast 30 kilomeetrit hakkab Rehemaa järjepanu kohti loovutama. Lõpuks ületab ta finišijoone 32. mehena, võitjast 5.19,4 minutit hiljem.

Rehemaa nägu oli kümmekond minutit pärast finišeerimist nukramast nukram. «Veel neljanda ringi järel oli kõik korras. Enesetunne oli hea ning suusk samuti super. Kahjuks tekkisid viiendale ringile minnes käekrambid. Ma isegi ei oska öelda, miks. Mul väga tihti krampe pole, aga täna millegipärast tulid,» nentis Rehemaa pettunult.

Vigadest õpitakse

Järgmisel nädalal võistleb ta Lahti MK-etapil suusavahetusega sõidus ning seejärel teeb hooaja kohta põhjaliku analüüsi. Kurb tõsiasi on see, et nii nagu mullusel hooajal, tehti ka tänavu ettevalmistuses vigu.

«Kuna tulemus pole see, mis ta võinuks olla, siis tuleb tõdeda, et päris õigesti pole kõik tehtud. Ma ei saavutanud tänavu neid tulemusi, mida lootsin. Plusspoolele võib kanda vaid Otepää MK-etapi, kus olin 17.,» nentis Rehemaa, kes ei kavatse vaatamata ebaõnnestumistele alla anda. «Vigadest õpitakse. Elu läheb edasi. Tuleb edasi võidelda. Nii kergelt ma alla ei anna! Kui oleksin kergelt loobuja, siis võinuksin juba 2004. aastal tippspordist loobuda. Toona olin veel kehvemas seisus kui praegu.»

Võit võimsale Northugile

Oslo MMi viimase alana kavas olnud meeste 50 km ühisstardist vabatehnikasõidu võitis norralane Petter Northug, kes tavapäraselt jättis suusastaadionil kõik konkurendid selja taha. Poodiumi teisele astmele tõusis venelane Maksim Võlegžanin, kes kaotas suusakuningale 1,7 sekundiga. Pronksi pälvis norralane Tord Asle Gjerdalen, kes kaotas võitjale 6,3 sekundit.

Teistest eestlastest ületas Eeri Vahtra finišijoone 42. (+8.02,4) ning MMil täisprogrammi teinud ja võistlusolukorras ühtekokku 105 km läbinud Karel Tammjärv 49. (+11.52,1) mehena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles