Dakari rallil võidutsenud Triisa elukaaslane: mul on nüüd puhkust vaja!

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dakari ralli võitja Toomas Triisa saabus Eestisse
Dakari ralli võitja Toomas Triisa saabus Eestisse Foto: Toni Läänsalu

Toomas Triisa ja Mart Meeru tööpäevad Dakari rallil olid ülipikad ja väsitavad, kuid meeste elukaaslaste Signe ja Sireti elu polnud sugugi lihtsam. «Meie üleelamised olid võrdväärsed,» lausus Signe Ilves. «Esiteks emotsionaalne pool, aga ka see, kuidas me elasime, kuidas liikusime... Olime iga päev eraldi telgis, poistele me külla mina loomulikult ei saanud. Tõsi, ühel päeval tehti erand,» rääkis Ilves, kellele jäi eredalt meelde ka päev, mil Boliivias tuli läbida sadu kilomeetreid kiirusega 30 km/h – ning seda autoga, millel rool kohaliku liikluse suhtes valel pool!

Samuti vahendasid naised infot Meeru-Triisa ja Husqvarna heaks töötanud eestlasest mehaaniku Martin Graumanni vahel – ei tohtinud ju Graumann ise ega keegi teine vastavalt Malle-moto klassi reeglitel eestlaste rattale kätt külge panna. «Kuna võistluspark on nii suur, tuli kogu aeg läbi mõelda ja kalkuleerida, mida poistele on vaja tuua, et sa ei peaks sada korda käima. Kõik mängib rolli – kuumus, vihm... Kogu aeg pea töötas. Puhkuseks seda kindlasti nimetada ei saa, mul on nüüd puhkust vaja!» naeris Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles