Lembitu Kuuse maetakse kahe legendaarse olümpiavõitja kõrvale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaastunderaamat Lembitu Kuuse mälestuseks.
Kaastunderaamat Lembitu Kuuse mälestuseks. Foto: Kairit Leibold/ERR

Eelmisel nädalal meie seast lahkunud legendaarne spordireporter Lembitu Kuuse maetakse Metsakalmistule olümpiavõitjate Ants Antsoni ja Kristjan Palusalu kõrvale.

«See oli asjaolude kokkulangemine, et Lembitu maetakse kuulsate spordimeeste kõrvale. Lembitu on kindlasti selleks vääriline mees,» sõnas Postimehele ERRi sporditoimetuse juhetaja Rivo Saarna.

Kuuse leinatalitus Eesti Televisiooni 1. stuudios (Gonsiori 27) algab pühapäeval, 22. jaanuaril kell 12. Sellele eelneb avaliku hüvastijätu aeg vahemikus 11.00-12.00.

Telemaja ruudulises fuajees (Gonsiori 27) on avatud mälestuste- ja kaastunderaamat, see jääb avatuks kuni Lembitu Kuuse ärasaatmiseni.

Ants Antson on 1964. aasta Innsbrucki olümpiavõitja 1500 m kiiruisutamises ja Kristjan Palusalu 1936. aasta Berliini olümpiamängude kuldmedalist kreeka-rooma maadluse ja vabamaadluse raskekaalus. Antson on esimene eestlasest olümpiavõitja talimängudel. Palusalu on esimene kahekordne eestlasest olümpiavõitja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles