Balti liigas sai ainsana Eesti klubidest võidurõõmu tunda Põlva Serviti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti käsipallimeeskond.
Põlva Serviti käsipallimeeskond. Foto: SCANPIX

Käsipalli Balti liiga jätkus laupäeval viie mänguga, millest kolm peeti Eestis. Põlva Serviti sai raske võidu Kaunase Granitas-Karysi üle 27:26 (12:13), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper jäi alla A-alagrupi liidrile Zaporožje ZTR-ile 25:30 (13:15) ning Viljandi HC kaotas Minski SKA-le 17:25 (10:11).

Ainsana Eesti klubidest võidu kirja saanud Serviti pidas 2017. aasta esimese ametliku mängu ja peatreener Kalmer Musting tunnistas, et veidi ootamatult oli mäng natuke roostes. «Tegime palju pallikaotusi ja tervikuna oli mäng nii-öelda toores. Oli tunne, nagu oleks tegu hooaja algusega. Granitas esines muidugi hästi,» tunnustas Serviti peatreener vastaseid.

Serviti kaotas avapoolaja 12:13, jäi teise pooltunni esimese kümne minutiga kolmega taha, ent nõelus siis vahe kinni ja sai raske 27:26 võidu. Serviti parimana viskasid Hendrik Varul ja Raiko Rudissaar viis väravat. Sander Sarapuu, Kristjan Muuga, Henri Sillaste ja Üljo Pihus lisasid kolm, Roman Aizatullov ja Anatoli Tšeslov kahe ning Henri Hiiend ühe tabamuse. Vastasest oli parim Vaidas Drevinskas kuue väravaga.

«Teisel poolajal kosusime ja võrdses mängus võinuks kaalukauss nii ühele kui teisele poole kalduda,» sõnas Musting. «Saime nende pommitaja Drevinskase paremini kinni kui sügisel ja õnneks viskas ta viimastel sekunditel kiirrünnakust palli meie väravast mööda. Saime tabelisse raske, aga väga tähtsa võidu!»

Kehra oli esimeses ringis ZTRile alla jäänud koguni 13 väravaga, aga näitas täna hoopis teisest puust mängu. Pea kogu kohtumine kulges ülimalt tasavägises heitluses. Viis minutit enne poolaja lõppu sai kodumeeskond 13:10 ette, ent lasi siis vastastel visata viis vastuseta väravat. Teisel pooltunnil võitles Kehra end mängu tagasi ning sai uuesti eduseisud nagu 18:17 ja 21:19. Veerand tundi enne lõppu juhiti veel 22:21, aga siis libises ZTR vaikselt eest ja sai tabelisse viienda võidu tulemusega 30:25.

Kehralaste parimana viskas Uku-Tanel Laast kümme väravat. Dmõtro Jankovski lisas viis, Kaspar Lees ja Mikita Jermaševitš kolm, Jorma Käsper kaks ning Kaupo Liiva ja Jaan Kauge ühe tabamuse. Ukrainlaste resultatiivseimad olid Maksim Karamõšev ja Oleksii Gantšev kaheksa väravaga.

Peatreener Indrek Lillsoo jäi hoolealuste esitusega rahule: «Vastased tuli täiskoosseisus ja mängisid pareminigi kui sügisel, aga meiegi esitasime väga korraliku partii. Lõpp vajus kahjuks ära, veidi oli ebaõnne, natuke mängis rolli väsimus ja ehk pikk mängupauski. Aga homse tähtsa kohtumise suunas Minski SKAga vaadates on meil põhjust optimismiks ja läheme kindla plaaniga pühapäeval punktid koju jätta.»

ZTRi homne vastane Viljandi HC võõrustas kolmekordset Balti liiga võitjat Minski SKAd ja oli esimesel poolajal kindlalt mängus sees, kaotades minimaalse vahega 10:11. Teisel poolajal takerdus mulkide mäng aga tugevasse valgevenelaste kaitsesse ja väravavaht Ivan Morozi suurepärastesse tõrjetesse. SKA sai tabelisse kolmanda võidu tulemusega 25:17 ja tõusis Viljandist tänu parematele väravatevahele mööda.

«Pea terve kohtumine oli üks väravavahtide show. Rasmus Ots mängis väga hästi, aga valgevenelasest kolleeg oli veelgi parem,» tunnistas Viljandi HC peatreener Marko Koks. «Oli näha, et vastastel oli võitu tarvis ja need mehed, kes MM-koondisest välja jäid, kandsid kogu kohtumise põhiraskust. Meil jäi järjekordselt väga palju realiseerimise taha. Teise pooltunni algus ei õnnestunud ja tagaajamise kestel puges ebakindlus sisse.»

Viljandi kasuks viskasid väravaid: Kristo Voika neli, Robert Lõpp ja Sergei Rodjukov kolm, Ott Varik ja Sten Maasalu kaks, Kristjan Koovit, Raiko Roosna ja Kristo Järve üks. SKA meeskonnas said Mikita Vailupov ja Artur Karvatski kirja seitse tabamust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles