Video: Vettel pani ränga avarii järel üksipäini kogu maailma ässad paika

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel näitas klassi.
Sebastian Vettel näitas klassi. Foto: Eduardo Verdugo/AP/Scanpix

Vormel-1 sarja neljakordne maailmameister Sebastian Vettel näitas iga-aastasel Meistrite võidusõidul ehk Race of Championsil klassi, hoides üksipäini Saksamaa lippu kõrgel ja võites võistkondlikus arvestuses kõiki vastaseid.

Vettel jäi üksinda Saksamaad esindama, kuna vormel-1 sarjas mullu Manori värvides sõitnud ja uuel hooajal Sauberis kihutav Pascal Wehrlein tegi laupäevases individuaalvõistluses peadpööritava avarii ning arstid ei lubanud teda enam starti. Wehrlein põrkas pärast finišijoone ületamist kokku Felipe Massa autoga ning keeras oma sõiduvahendi üle katuse, kuid õnneks pääsesid nii tema kui ka kaassõitja suuremate vigastusteta.

Nii jäi sakslaste au pühapäevasel meeskonnavõistlusel kaitsma Vettel üksi ja Ferrari sõitja tegi seda suurepäraselt, võites esmalt alagrupis kõik neli sõitu ning alistades siis poolfinaalis ka Kolumbiat esindavad Juan Pablo Montoya ja Gabby Chavesi. Montoya oli seejuures jäänud löömatuks individuaalvõistluses.

Finaalis seljatas Vettel kindlalt ka ameeriklastest vennad Kurt ja Kyle Buschi. Esmalt oli ta Ariel Atomi roolis Kurtist 1,12 sekundit kiirem ning võitis seejärel rallikrossiautodel 0,44 sekundiga ka Kyle’i. Tegu oli Saksamaa ja Vetteli kuuenda tiitliga, kõik varasemad võitis Vettel aastatel 2007-12, olles paaris Michael Schumacheriga.

Buschid jõudsid finaali vastuolulisel moel, alistades IndyCari sõitjad Ryan Hunter-Reay ja Alexander Rossi. Otsustavas kolmandas sõidus tegi Kurt Busch seejuures Rossi arvates ilmselge valestardi, kuid kohtunikud jätsid tulemuse jõusse. Kolmas USA võistkond, kuhu kuulusid Travis Pastrana ja Scott Speed, ei pääsenud alagrupist edasi.

Samuti piirdusid alagrupiga individuaalvõistluse finalist Tom Kristensen ja tema meeskonnakaaslane Petter Solberg ning Briti duo Jenson Button - David Coulthard. Mõlemad paarid pidid tunnistama Vetteli paremust. Lisaks Vettelile pidi üksinda tiimi au üleval hoidma ka Helio Castroneves, kelle kaaslane Gabriel Glusman tegi avasõidus avarii ja rohkem rajale ei tulnud.

Pärast põhivõistluse lõppu peeti erandkorras ka USA ja muu maailma vaheline mõõduvõtt, kus Solberg alistas otsustavas sõidus Speedi. Meistrite võidusõit toimus tänavu esmakordselt USA pinnal, Miamis asuvale Marlins Parki pesapallistaadionile ehitatud rajal. Varasematel aastatel on kihutatud näiteks Londonis, Pekingis, Düsseldorfis, Bangkokis ja Barbadosel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles