Eesti noortekoondised said teada järgmised vastased

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormeeste U17 koondis.
Noormeeste U17 koondis. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondised jätkavad ajaloos esimest korda toimuvale neidude U16 ja noormeeste U17 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustele pürgimist aprilli keskpaigas toimuvates teise ringi valikmängudes.

Valiksarja esimeseks ringiks olid novembris toimunud Ida-Euroopa Võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) meistrivõistlused, kus nii neidude kui noormeeste seas esikoha saanud koondised kindlustasid automaatselt koha juulis toimuvatele finaalturniiridele, vahendas volley.ee.

Toomas Jasmini ja Raigo Tatriku käe all mänginud 2001/2002 sündinud noormeeste koondis tegi suurepärase turniiri. Avamängus kaotati küll 0:3 Poolale, ent seejärel nopiti neli järjestikust võitu. Kirsiks tordil oli 3:2 edu Venemaa üle. Kokkuvõttes said nii Eesti kui Venemaa neli võitu, ent idanaabritel oli punkte 13, meil 11.

Valiksarja teises ringis kohtume 13.-16. aprillini Bulgaarias toimuval turniiril võõrustajate kõrval Islandi ja Rumeeniaga. Türgis ajavahemikul 3.-11. juulini toimuvale finaalturniirile pääsevad viie alagrupi võitjad ja parim teise koha omanik. Koha EM-il on Türgi ja Venemaa kõrval taganud Itaalia, Kreeka, Soome ja Tšehhi.

Peeter Vahtra ja Margit Keerutaja juhendatav 2002/2003 sündinud tütarlaste koondis läheb valiksarja teises ringis vastamisi Belgia, Islandi ja Taaniga (turniiri korraldaja). Neljast alagrupist pääsevad EM-ile kvartettide võitjad ja kaks paremat teise koha omanikku.

Neidude U16 EM-finaalturniir toimub 21.-29. juulini Bulgaarias ja regionaalsete turniiride võitjatena on koha sinna taganud Itaalia, Soome, Tšehhi, Türgi ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles