Uudse stipendiumiga otsitakse vaimult suuri noori

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Gerd Kanter on üheks uue stipendiumialgatuse komisjoni liikmeks.
Olümpiavõitja Gerd Kanter on üheks uue stipendiumialgatuse komisjoni liikmeks. Foto: Tairo Lutter

Sportlaste jaoks on toetajatelt rahaküsimine alati olnud keeruline ülesanne, eriti kui säravaid tulemusi kohe ette pole näidata. Eesti noorsportlaste jaoks muutub see aga peagi veidi lihtsamaks, sest märtsis käivitub suurem stipendiumiprojekt, mille raames loodetakse toetust välja anda kuni kümnele andekale noorele ja seda kogu olümpiatsükliks. Sealjuures on uudse algatuse juures oluline klausel, et peale rahakoti täiendamise aidatakse noori ka veidi teistsuguse nõu ja jõuga. Projekti käivitasid kohalikud ettevõtjad ning stipendiaate hakkab välja valima viieliikmeline komisjon, kuhu kuuluvad ka olümpiavõitja Gerd Kanter ning treener Tõnis Sildaru.

Mullu käivitasid spordihuvilised ettevõtjad Noored Olümpiale nime kandva algatuse, mille raames anti kaheaastane toetus kiiruisutaja Marten Liivile. Nüüd on projekti eestvedajate sihid kasvanud ja nii otsustati rahastamisse kaasata oluliselt rohkem inimesi. Just täna käivitub ametlikult rahastusprojekt, kuhu oodatakse kaasa lööma nii ettevõtjaid kui eraisikuid.

«Meie idee on nii-öelda ühisrahastus ehk ootame ühinema kõiki, kes soovivad panustada Eesti tippspordi arengusse,» selgitas algatuse üks eestvedaja Paavo Pauklin. «Tahame sporti toetama tuua uusi inimesi, kes võib-olla varem ei ole seda süstemaatiliselt teinud. Kui keegi toetab aastas meie projekti näiteks 1000 euroga, siis igas kuus on see toetussumma tegelikult ju vaid 84 eurot. Selline summa võib olla jõukohane ka ühemehefirmadele või eraisikutele. Neile, kellele Eesti sport korda läheb, ei ole see suur summa, aga kunagi saab mõne suure spordihetke juures ehk öelda, et mina olen ka sellesse panustanud,» lisas Pauklin.

Kuigi toetajate otsimise kampaania käivitub ametlikult alles täna, on sihtasutuse eestvedajate ringkonnas juba teavitustööd tehtud ja esimesed summad on praeguseks koos. «Meil on juba praegu kahe stipendiumi raha kogutud. Senine tagasiside on olnud väga positiivne, sest kiidetakse just seda, et tehakse midagi uut,» rääkis Pauklin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles